finestral

Reflexions i documents

Friday, April 04, 2008

QUE S'ENSULFATI QUI VULGUI

Quatre reflexions sobre la problemàtica de les drogues.
1. És un fet demostrat a bastament que el tràfic de les drogues està corrompent totes les estructures i les institucions del món.
2. L'alliberament i la despenalització de l'ús i del comerç de les drogues (totes, les toves i les dures) comportaria la ruïna immediata dels traficants, en caure verticalment els guanys.
3. Sembla plausiblement palesat que un accés lliure però regulat a les drogues no augmentaria notablement la població drogadicta. De fet, ara es droga qui vol.
4. La prohibició de les drogues pretén protegir sobretot un sector de la població, els joves. Potser si. El cas és que aquesta pretesa protecció té un preu excessivament alt. Caldrà acceptar que el jove que decideixi malbaratar la seva vida amb l'abús de la droga ho pugui fer. La societat entera no ha de ser sacrificada per aquest motiu.
COROL.LARI. Els poders públics democràtics han de defugir la temptació de protegir l'individu contra si mateix. L'encàrrec que han rebut és el de protegir-nos els uns dels altres.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

plenament d'acord

4:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Es una delicia leer sus escritos, llenos de cultura clásica y de verdades eternas.
Afortunadamente todavía quedan sabios como usted.
En cuanto al sulfato, es tóxico y a los que no nos gustan las drogas, no deberían obligarnos a respirar plaguicidas, herbicidas, desinfectantes, creosotas en las maderas, etc. etc. etc.
Los experimentos no solo se hacen con carne de niñas, también con carne de adultos.
No nos pidieron nuestra opinión cuando nos largaron a este mundo pero es dudoso que podamos tampoco elegir cuando queremos dejarlo: el suicida, cuando comete su acción, ya estaba muerto hace tiempo, por un dolor insoportable, por una depresión, por una enfermedad destructiva o por cansancio de esta vida.
Esperamos sus 500 páginas en catalán que tiene en el telar, y que siga escribiendo sus afortunadas metáforas.

7:50 AM  

Post a Comment

<< Home